POI adatlap

Veszprémi László kötcsei pincészete kicsi, eldugott és palackjait nem árulják a borszaküzletek. Pont ezért érdemes felkeresni. A Veszprémi Pinceaz izgalmas, "saját örömükre" bort készítőkézműves miniborászatok sorát gyarapítja. Nem véletlen a hasonlósága közeli szomszédjával, aszőlőskislaki Kislaki borászattal.

A borok minőségére a közeli Kistücsök étteremborválogatása a bizonyíték. Csapody Balázs az országszerte ismert nagy nevek borai mellett mindig tart Veszprémi László palackjaiból is. Máshol ne is keresd a Veszprémi-borokat. Szántódpusztán és pár környékbeli üzletben tartanak belőlük, de szinte mindet helyben, a kötcsei birtokon veszik meg.

Ez sem véletlen, a Veszprémi Pince az a hely, amiért érdemes 8 kilométert autózni, vagy túrázni aBalaton-partról. Jó időben sütés-főzés, termelői sajt-kolbász is jár a kóstolás mellé – bejelentkezni ajánlott -, a borokból a kereskedelmi árnál olcsóbban, sőt folyóborként is lehet vásárolni,Veszprémi László közvetlensége pedig hamar baráti beszélgetéssé változtatja a vásárlási szándékot.

Forrás: welovebalaton.hu

Térkép

A POI-t érintő útvonalak

Nincs találat