Térkép

POI-k az útvonalon

Útvonal adatlap

Balaton túra B

Balaton túra B

Hossz: 51,63 km
Nehézség:  1
Burkolat minősége: Aszfalt: 100% (51,63 km)
Hónapok: április, május, június, július, augusztus, szeptember, október
Cimkék: Nyugat-Balaton, Országúti kerékpáros, Hajózás, Kerékpár

Látnivalók listája:

1. Keszthely, Szigetfürdő – A városi strand érdekessége többek között az egyetlen fennmaradt balatoni Szigetfürdő, melyről bővebben itt olvashat.
2. Gyenesdiás, Ökokalandpark – A gyenesi lidóstrandról megközelíthető 4 hektáros kalandpark gyermek, junior és felnőtt pályáival várja vendégeit. További információk itt!
3. Vonyarcvashegy, Szent Mihály kápolna – A part menti dombon álló műemlék-kápolna fehér alakja messziről magára vonja tekintetünket. A magaslatra felkapaszkodva a Keszthelyi-hegység és a Balaton látképe tárul elénk. További információk itt!
4. Balatongyörök, Szépkilátó, Soós-öböl – A Keszthelyi-öböl kapujánál lévő magaslatról egyedülálló panorámában gyönyörködhetünk. A Szépkilátó-sétányon végighaladva a Római forráshoz érünk. A Soós-öböl a villasoron lakó Soós családról kapta a nevét. További információk itt!
5. Szigligeti vár – A vitéz múltat idéző, a Balaton gyöngyszemeként emlegetett középkori végvár immár felújítva várja a látogatókat, melyről bővebben itt olvashat.
6. Fenékpusztai Madárgyűrűző állomás – Az egész évben folyó madárgyűrűzésen kívül a vasútállomás épületében található madártojás- és fészekgyűjtemény, valamint madárklinika érdekes időtöltést kínál a természetkedvelőknek. További információk itt!

További útvonalak