Térkép

POI-k az útvonalon

Útvonal adatlap

Szántód rév - Szántódpuszta

Szántód rév - Szántódpuszta

Hossz: 1,33 km
Nehézség:  1
Burkolat minősége: Aszfalt: 100% (1,33 km)
Hónapok: Egész évben
Cimkék: Családi kerékpártúra, Dél-Balaton, Kerékpár

A DDOP-2.1.1/D-12-2012-0028 számú „Kerékpáros túraútvonal hálózat kialakítása a Balatonföldvári kistérségi területén” elnevezésű projekt keretében összesen 211,438 km hosszúságú túraútvonal - melyből 4 önálló Balatoni bringakörútra vezetett, illetve 3 déli területen kialakított kiskör - kialakítása valósult meg. A projekt fő elemeként 1,1 km-es szakaszon új kerékpárút épült Szántód Révtől a méltán közismert Szántódpusztáig, amely egyben kapcsolódási pont a tihanyi nyertes kerékpáros projekthez.Több megállóhely, kerékpáros információs és szolgáltató pont épült Balatonföldváron és Balatonszemesen, amelyek nem csak a bringások kényelmét szolgálják, de egyben a térség turisztikai értékét és látogatottságának növelését eredményezik az év bármely szakában.

A beruházás keretében a túraútvonal teljes hosszában irányjelző táblákat, útvonaltérképeket helyeztek ki, és több helyen pihenőhelyeket, valamint esőbeállókat alakítottak ki. A pályázat megvalósulása lehetőséget teremtett arra, hogy a part menti és a háttértelepülések között egy jól működő infrastrukturális kapcsolat jöhessen létre. A projekt megvalósításához széleskörű marketing tevékenység párosult, melynek célja, hogy a Balatonföldvár régió kerékpárbarát desztinációvá váljon, és ezáltal ismertsége növekedjen.

Így a fejlesztéseknek köszönhetően a kerékpáros túraútvonal mentén egy jól működő szolgáltatói hálózat alakult ki, melynek eredményeként a kijelölt útvonalon nemcsak a kerékpárosok, hanem a bakancsos túrázók, a nordic walking-ozók, a bor és gasztronómia, valamint a lovaglás szerelmesei is megtalálják az igényük szerinti szabadidős szórakozási lehetőségét.

További útvonalak