Térkép

POI-k az útvonalon

Útvonal adatlap

Festetics családi túra

Festetics családi túra

Hossz: 15,74 km
Nehézség:  1
Burkolat minősége: Más: 100% (15,74 km)
Hónapok: Egész évben
Cimkék: Kerékpár, Nyugat-Balaton, Országúti kerékpáros

Látnivalók listája:

1. Festetics-kastély – A Keszthely jelképeként ismert hatalmas barokk kastély a több évszázada Keszthelyen élő Festetics család otthonaként szolgált. A számos kiállításnak helyet adó főépületről és a hozzá kapcsolódó múzeumokról bővebben itt olvashat.
2. Keszthely Festetics Imre Állatpark – Az állatpark őshonos vadfajokat, magyar kutyafajtákat, és háziállatokat mutat be, továbbá található még egy kisállat simogató, valamint egy játszótér. Bővebb információ itt!
3. Nagymező, Festetics-kilátó – A Gyenesdiás felett elterülő Nagymezőről megközelíthető háromszintes faépítményből gyönyörű kilátás nyílik a Keszthelyi-öbölre illetve a Keszthelyi-hegység völgyek szabdalta hullámos felszínére. Bővebb információ itt!
4. Balatoni Múzeum – Az impozáns épületben található múzeumban a Balaton történelmét, élővilágát, néprajzát bemutató állandó kiállítások mellett időszaki kiállítások is várják a látogatókat. Bővebb információ itt!
5. Georgikon Majormúzeum – A Georgikon egykori majorjában ma gazdag mezőgazdasági eszköz- és gépjárműgyűjtemény, mesterségi műhelyek, agrártörténeti, néprajzi kiállítások láthatók. Bővebb információ itt!

További útvonalak