Térkép

POI-k az útvonalon

Útvonal adatlap

Kis-Balaton túra Keszthelyről

Kis-Balaton túra Keszthelyről

Hossz: 65,23 km
Nehézség:  5
Burkolat minősége: Más: 100% (65,23 km)
Hónapok: Egész évben
Cimkék: Kerékpár, Nyugat-Balaton, Országúti kerékpáros

Látnivalók listája:

1. Fenékpusztai Madárgyűrűző Állomás – Az egész évben folyó madárgyűrűzésen kívül a vasútállomás épületében található madártojás- és fészekgyűjtemény, valamint madárklinika érdekes időtöltést kínál a természetkedvelőknek. További információk itt!
2. Vörs, Talpas Ház, Tűzoltó Ház – Vörsön maradt fenn a Kis-Balaton térségében az egyetlen talpasház, amely a nyári időszakban tájházként látogatható, és a népi halászat, pákászat eszközeit is bemutatja. A Tűzoltó Múzeumban “A tűzvédelem a századfordulón” című állandó kiállítás került felállításra. A bemutatott anyag nagy része a Budapesti Múzeum gyűjteményéből származik.
3. Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum – A kápolnapusztai bivalyrezervátumban hazánk legnagyobb vízibivaly csordáját tekinthetjük meg, a rezervátumról és a bivalyokról itt olvashat részletesebben.
4. Kányavári-sziget, tanösvény – A Kányavári-szigetre egy különleges fahídon keresztül juthatunk be, ahol a Búbos-vöcsök tanösvény a Kis-Balaton madárvilágával és denevérfaunájával ismerteti meg a látogatót. További információ itt!
5. Madárvárta, Zsilip-kilátó – A kerékpárút mentén lévő madárlesekről illetve a közelben lévő kilátóról megfigyelhetjük a Kis–Balaton gazdag madárvilágát. Bővebb információ itt!
6. Zalavár, Kis-Balaton Ház – A bemutatóház interaktív módon mutatja be a Kis-Balaton élővilágát, emellett helytörténeti, régészeti kutatásokról is beszámol. Mellette láthatjuk a Cirill és Metód emlékhelyet.
7. Zalavár, Récéskúti bazilika romjai – A Zalavárt Zalaszabarral összekötő útról közelíthető meg a XI. századi bazilika romja. Alatta korábbi szláv templom maradványait találták meg. Bővebb információ itt!
8. Hévíz, Tófürdő és Festetics Fürdőház – Keszthely irányából kerekezve a kerékpárút végén jutunk el az impozáns fürdőházhoz, melyben különböző kezelések folynak. Bővebb információ itt!

További útvonalak