Térkép

Útvonal adatlap

Badacsony kiskör

Badacsony kiskör

Hossz: 35,59 km
Nehézség:  1
Burkolat minősége: Aszfalt: 100% (35,59 km)
Hónapok: Egész évben
Cimkék: Észak-Balaton, Kerékpár, Országúti kerékpáros

Látnivalók listája:

1. Badacsonytomaj, bazalttemplom – Az 1932-ben épült kéttornyú plébániatemplom Közép-Európa egyetlen bazaltból épült temploma. Bővebb információ itt!
1. Folly Arborétum – A badacsonytomaji 3,6 hektáros arborétum főleg mediterrán örökzöldekből álló gyűjtemény. Bővebb információ itt!
2. Salföld, Major – A Nemzeti Park majorsága őshonos állatfajokat mutat be. Salföld geológiai, botanikai és népi építészeti emlékei is jelentősek. A közelben látható a Pálos kolostorrom, a Kőtenger és a Hegyestű is. Bővebb információ itt!
3. Szigligeti vár – A vitéz múltat idéző, a Balaton gyöngyszemeként emlegetett középkori végvár immár felújítva várja a látogatókat, melyről bővebben itt olvashat.
4. Szigliget, Eszterházy pince – A rusztikus pince-étterem kiváló ételeivel és hangulatos folklórműsorral várja a vendégeket, melyről bővebb információkat itt olvashat.
5. Szigliget, Avasi templom romja – A templom megmaradt csonkatornya a Szigligeti-félsziget keleti részén található, feltehetőleg a 1300-as években épült. Bővebb információ itt!
6. Badacsony, Szegedy Róza ház – Az 1795-ben épült paraszt-barokk stílusú házban irodalmi- és bormúzeum található. Bővebb információ itt! A mai Kisfaludy-ház Étterem eredetileg Kisfaludy Sándor présháza volt. Az épület a XVIII. században épült barokk stílusban, melyről bővebben itt olvashat.

További útvonalak